Terug naar overzicht

De nationale plantentuin

De nationale planten in meise heeft een grootte van 92 hectaren met meer dan 18.000 verschillende soorten planten. Exotische, unieke planten worden tentoongesteld in de 13 aaneensluitende serres in het plantenpaleis (Lentekas, Evolutiekas, Regenwoud, Bergregenoudkas, Mediterrane Kas, Mabundu, Victioriakas, Droogtekas, Moesson- en Savannekas). 

De nationale plantentuin is kindvriendelijk en goed voorzien voor personen met een handicap. Bezoekers kunnen in het restaurant (de Oranjerietaverne) rustig genieten van sandwiches, dranken, ijs en een plantentuinkoffie.

BEKIJK WEBSITE

 National Plantentuin Botanic Garden Plantentuin Meise hotel Botanic Garden Brussels

 

Fietsroutes

In en rond de omgeving van Meise zijn tal van fietsroutes. We zetten ze voor u even op een rijte.

Eddy Merckx fietsrout Cycling Meise  sportimonium cycling rout

Eddy Merckx Route

Vertrekpunt: Fietsenfabriek en woning Eddy Merckx, Birrebeekstraat 1, Meise
Afstand: 37 kilometer, verkort traject: 28 km 

Deze fietsroute laat je kennismaken met een stukje Groene Gordel vol verrassende afwisseling. Bossen, parken, mooie dorpjes en pittoreske gehuchten met namen als Meuzegem, Nerom en Hoognerom, Limbos, Neerpoorten en Sluizen, met daar tussenin golvende akkers en weilanden vormen je fietsdecor. De Nationale Plantentuin van Meise ligt op je weg, net als de molen van Amelgem, het prachtige kerkje van Oppem, de Baggermolen van Wolvertem, het Pauwenhof in Meuzegem en in Imde het kasteel, hoeve De Kam en het Imdehof en het gemeentelijk domein Neromhof. 

Download de kaart!

 

Atomium

Het Atomium is één van de iconische symbolen van België en één van de populairste toeristische attracties. In het Atomium bevindt zich een exhibitie center met een permanente en tijdelijke exhibities zoals The Atomium: from symbol to icon en Innovative Display.

BEKIJK WEBSITE

atomium brussel hotel atomium kinds brussels brussels Atomium inside

 

Brussels Expo

Brussels Expo, the biggest exhibition center in Belgium and one of the biggest in Europe, hosts an increadle amount of events every year: AutoSalon, Batibouw, Horeca, BabyBoom, Estetika, Seafood and Mobicar are among them. B&B Sterckxhof is only 7 km away from Brussels Expo Centre and 13 km from an international airport Zaventem.

BEKIJK WEBSITE

Brussels Expo hotel  AutoSalon expo hotel 

 

Mini-Europe museum 

Mini-europa museum
Mini europa is een parkmuseum over de Europese landschappen, in miniatuur versie op een schaal van 1:25. Het museum bevindt zich in Bruparck naast het Atomium en Brussels Expo.

BEKIJK WEBSITE 

"I enjoyed pushing the buttons on the monuments and taking pictures as if I was taller than some of the places! The whole family had a blast...", Michelle391, Germany (TripAdvosor)

"I was excited with the models that I've seen. This was the real trip to Europe. I recommend this attraction to everyone.", MichaelCan, Canada (TripAdvisor)

Mini-Europe brussels  Mini-Europe brussels UK Mini-Europe brussels visit